top of page

ACNE

nascholing-acne-2.png

Bijna iedereen heeft in zijn leven wel een keer met puisten en mee eters te maken.

Er is veel te koop en er gaan veel tips rond over het internet.

Jeugdpuistjes

Acne vulgaris is de medische term voor jeugdpuistjes. Het is een chronisch ontstekingsproces van het haarfollikel-talgkliersysteem dat wordt beïnvloed door hormonale factoren. Meestal vind je acne op het gezicht, in de hals en nek, op de borst en de rug.

Pubers, maar ook volwassenen

Vrijwel iedereen krijgt in de puberteit acne. Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening. Deze kan psychische problemen geven. Acne begint vaak rond de puberteit en kan zo'n vijf tot tien jaar duren. Maar er zijn ook genoeg dertigers die nog steeds klachten hebben. Het komt ook voor dat volwassenen die nooit eerder last van puistjes hadden opeens acne krijgen.

Huidziekte

Vervelend tot zelfs traumatisch kan het worden als acne zich manifesteert als ernstige huidziekte. Ruim 40% van de pubers heeft rond het vijftiende levensjaar zodanig ernstige acne dat hulp van buiten noodzakelijk is. 

Behandelplan:

Stap 1:

Maak een afspraak voor een intake, aanvullend kan er direct met de eerste behandeling worden gestart. De intake duurt 15min, de behandeling 60 minuten.

Stap 2: 

Ga thuis aan de slag met de leefstijl en voedingsadviezen, gebruik de juiste cosmetica.

Stap 3:

Kom gedurende circa 2 maanden wekelijks terug voor een diepte reiniging en pakking.

Stap 4: 

Geniet van je verbeterde huid. Behandelingen in de salon zijn steeds minder nodig.

bottom of page